زوج درمانی نوعی خدمات مشاوره و روان درمانی است که زوجین می توانند برای بهبود ارتباط خود و رفع مشکلاتی که برایشان پیش آمده است، از این خدمات استفاده کنند. زناشویی فرآیند بسیار پیچیده ای است و اگر افراد با آگاهی کامل در این مسیر پیش نروند، ممکن است مشکلات و چالش های زیادی برایشان پیش بیاید و حتی ازدواجشان منجر به جدایی شود. برای اینکه بتوانید از این خدمات بهره ببرید، بهتر است در اوایل ازدواج به یک زوج درمانگر حرفه ای مراجعه کنید. زیرا زمانی که اختلافات شدت پیدا کند، رفع آنها دشوارتر خواهد بود (اگر به این مسئله علاقه دارید، می توانید مقاله فواید عذرخواهی، فوایدی بسیار شگفت آور برای استحکام روابط را مطالعه کنید).
آیا همه به خدمات زوج درمانی نیاز دارند؟
یکی از مورادی که ممکن است سوال بسیاری از شماها باشد این است که آیا همه افراد به خدمات زوج درمانگری نیاز دارند. پاسخ به این سوال مثبت است. بهتر است بدانید تغییرات دنیای امروزی بسیار زیاد بوده است و همین امر باعث شده است که افراد دیگر نتوانند مانند گذشته مشکلات و چالش های خود را رفع کنند و حتی ممکن است با بروز اولین مشکل، تلاش کنند تا رابطه خود را پایان دهند. اما اگر انها یاد بگیرند که یک مشکل را از نقطه نظرات مختلف مورد بررسی قرار دهند، می توانند تعاملات بهتری را با پارتنر عاطفی خود داشته باشند. بنابراین، استفاده از خدمات زوج درمانگری نشان دهنده بلوغ عقلی و رفتاری است.
کدام علائم نشان می دهند که باید به یک زوج درمانگر مراجعه کنیم؟
زمانی که شرکای احساسی هر یک از شرایط زیر را تجربه می کنند، باید سریعا به یک زوج درمانگر حرفه ای مراجعه کنند:
- زمانی که به جای صحبت و تعامل با یکدیگر دعوا می کنند
- روابطشان سرد شده است
- دائما یکدیگر را مقصر می دانند
- اختلالاتی در رابطه جنسی آنها به وجود آمده است
- تلاش می کنند با یکدیگر کم صحبت کنند
- دائما از یکدیگر بدگویی می کنند
- احساس می کنند در رابطه خود شکست خورده اند
- دائما به فکر طلاق و جدایی هستند
علائمی که نشان می دهند شما به زوج درمانی نیاز دارید | |
دعوا به جای صحبت | سردی روابط |
مقصر دانستن یکدیگر | اختلال در رابطه جنسی |
صحبت های کم و محدود با یکدیگر | بدگویی کردن از یکدیگر |
احساس شکست در رابطه | فکر طلاق و جدایی |
انواع زوج درمانی
خدمات زوج درمانگری با توجه به نیازهای زوجین به دسته های مختلفی تقسیم بندی می شود که مهمترین انها به شرح زیر هستند:
- زوج درمانگری رفتاری یکپارچه نگر
- زوج درمانگری شناختی رفتاری
- زوج درمانگری رفتاری
- زوج درمانگری روانکاوانه
- زوج درمانگری ساختاری
- زوج درمانگری متمرکز بر عواطف (هیجان مدار)
مجله Psychology می گوید:
No couples therapy has as much research support as Emotionally Focused Therapy (EFT). Ninety percent (90%) of couples who go through EFT significantly improve their relationship and 70-75% of couples no longer fit criteria for relationship distress following treatment (according to a metanalysis).
هیچ زوج درمانی به اندازه زوج درمانی متمرکز بر عواطف (هیجان مدار) پشتیبانی تحقیقاتی ندارد. 90 درصد (90٪) زوج هایی که از طریق EFT پیش می روند، می توانند به طور قابل توجهی رابطه خود را بهبود ببخشند و 70 تا 75٪ از زوج ها دیگر معیارهای پریشانی رابطه را پس از درمان ندارند (طبق یک متانالیز).
تعداد جلسات زوج درمانی چقدر است؟
تعداد جلسات زوج درمانی به شدت مشکل و رویکردی که روان درمانگر انتخاب می کند، بستگی دارد. اما به طور معمول، این جلسات ممکن است 10 تا 20 جلسه طول بکشد. با توجه به تمامی این موارد، بهتر است که زوجین زمان کافی را به این کار اختصاص دهند تا بتوانند نتایج خوبی را بدست بیاورند.
آیا این جلسات باعث بهبود روابط زناشویی می شود؟
اگر بخواهیم پاسخ سریع به این سوال بدهیم باید بدانید که جلسات زوج درمانی می تواند به بهبود روابط زناشویی کمک کند. اما باید این مسئله را مد نظر قرار دهید در برخی از زوجین، طلاق و جدایی راهکار بهتری است و آسیب کمتری را برای هر دو نفر به همراه دارد. با توجه به این مسائل، شما باید تلاش کنید بهترین راهکار را در طول جلسات انتخاب کنید.
ما به تازگی ازدواج کرده ایم، این خدمات برایمان مفید است؟
بله! خدمات مشاوره و روانشناسی هنوز نتوانسته است به جایگاه خود در ایران دست پیدا کند. بهتر است تمامی کسانی که می خواهند در این مسیر زندگی خود موفق شوند، هم قبل از ازدواج و هم در طول دوران ازدواج، برای بهبود روابط خود از این خدمات استفاده نمایند.
ارسال پاسخ